Informatie

Geboren in Sneek, 1955. Academie Minerva, Groningen, 1980.
Ik geef teken- en schildercursussen in 'De Lawei" te Drachten

Mijn mixed media techniek

In mijn werk gaat het om een combinatie van verschillende technieken.
Een belangrijk onderdeel hiervan vormt het over elkaar aanbrengen van verschillende lagen half transparant architectenpapier. Dit papier is bij uitstek geschikt voor de uiteenlopende bewerkingen die het werk tijdens het ontstaansproces ondergaat. De basis is een grote aquarel op 3 á 4 laags zuurvrij karton.
Wanneer de aquarel droog is, aquarelleer of plak ik verder met voorgestructureerd of beschilderd transparant architectenpapier. Dit papier schrikt van water en raakt daardoor geribbeld. Deze ribbel structuur biedt dan ongekende mogelijkheden om met verschillende vlakken nieuwe combinaties te maken. Nadat door drogen deze ribbelstructuur als vaste structuur is gefixeerd, kan hierover verder gewerkt worden. Dit kan door schuren het oppervlakte te veranderen en verder te schilderen. Dit geeft het gekleurde oppervlak een meer specifieke huid. Over deze structuur kan verder getekend worden. Dit geeft het gekleurde oppervlak een grafisch accent.

Met potlood en krijt in een werkstuk doorwerken maakt als het ware een soort grijssluier mogelijk. Deze verfijnde 'tekenstructuur' geeft het werk dikwijls een milder voorkomen.
Door het werken op meerlaagskarton is het mogelijk gedeeltes weg te snijden. Je brengt dan weer een volledig nieuw wit basisvlak in het werk aan.
Wanneer het werk klaar is wordt het afgewerkt met een aantal lagen zijdeglans acryllak.

Inspiratie

Vanuit structuur en kleur werk ik naar een samengaan van deze elementen.
Een zwak heimwee naar het landschap met al zijn onderwerpen blijft hierbij evident.
Essentie blijft het willen slaan van een brug tussen emotionele directe betrokkenheid en een esthetische uitwerking anderzijds.

Kunstwerken in opdracht van particulieren en bedrijven en instellingen
In overleg met de opdrachtgever wordt vanuit de vraagstelling gekeken naar de mogelijkheden van een kunstwerk. Het specifieke karakter van de ruimte en atmosfeer van de locatie worden in de ontwerpfase meegenomen.
De eerste fase is het maken van een ontwerp. Wanneer de opdrachtgever hiermee akkoord gaat, maak ik het kunstwerk. Tijdens dit ontstaansproces zijn er diverse contactmomenten met de opdrachtgever.

Voor informatie en vragen kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Prijsindicatie:
Vanaf € 400 tot € 3500

Naar boven